Glazbeni klub Škole Vatroslava Lisinskog

Glazbeni klub Škole Vatroslava Lisinskog, 1997. – 2011.

U želji da se učenicima Škole Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, uz redovan program glazbenog obrazovanja, u prostoru Škole ponude i drugi kulturni sadržaji, Vesna Vančik, prof., učiteljica glasovira i Tihomir Petrović, prof., učitelj teorijskih predmeta, uvode u listopadu 1997. godine u praksu povremeno sastajanje s učenicima (i svima zainteresiranima), poznato kao Glazbeni klub Škole Vatroslava Lisinskog.

Tijekom proteklih godina u organizaciji Kluba održano je mnogo glazbenih slušaonica, predavanja, večeri poezije, video-projekcija i predstavljanja glazbene literature i koncerata, a na prigodan su način obilježavane obljetnice vezane uz pojedine skladatelje i glazbala.

Uz ostalo, višegodišnjim projektom „Čembalo za čembalo“ prikupljeno je oko 120.000 kuna, čime su za Školu kupljena dva čemabala. Osobnim zalaganjem Tihomira Petrovića, Škola je dobila na dar elektroničke orgulje od gospodina Eugena Sagmeistera, godine 2003.

Nažalost, gotovo trećina događaja i aktivnosti Kluba nije ostala zabilježena, a nebrigom Škole Vatroslava Lisinskog dokumentacija o aktivnostima je izgubljena.